Menekülőket segítő szervezeteket támogat az E.ON Hungária

Százmillió forinttal támogat az E.ON Hungária az orosz-ukrán háború elől menekülőknek segítséget nyújtó két karitatív szervezetet – tájékoztatta az energiavállalat csütörtökön az MTI-t.

Az E.ON két kiemelt stratégiai partnere, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számára juttatja el az 50-50 millió forintos humanitárius támogatást – közölték.

Emlékeztettek, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet a háború kitörése után azonnal bekapcsolódott az ukrán-magyar határ közelébe érkező menekültek megsegítésébe.

Hírdetés

Megerősítették a beregszászi központjukat, amely szükség esetén több tízezer, a térségbe érkező menekült ellátását képes támogatni, valamint segítőpontokat hoztak létre a határ közelében az ukrán és a magyar oldalon, hogy élelemmel, takarókkal várják az érkező embereket.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat három segítő programot indított az ukrajnai háború elől menekülők támogatására – írták. Beregszászi szolgálatuk közreműködésével a határ túloldalán segíti az otthonukban maradókat és a menekülőket. A határ magyarországi oldalán felállított máltai menedékhelyen közvetlen segítséget és információt nyújt az érkező embereknek, és szükségleteik szerint gondoskodik az ország egész területén elhelyezett családokról. A karitatív szervezet fokozott figyelemmel gondoskodik a legsérülékenyebb csoportokról, így a többgyermekes családokról, a beteg, idős vagy fogyatékos személyekkel érkező menekülőkről – jelezték.

Az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtést hirdetett humanitárius segélyprogramjai támogatására. Az adományokat a www.segelyszervezet.hu oldalon keresztül és 1353-as adományvonalon várják. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a 11784009-20200776 számlaszámon, illetve az Adományozz.hu oldalon vagy a 1350-es vonalon várja a további adományokat – olvasható az energiavállalat közleményében.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »