Méltányos munkakörülményeket a platform-munkavállalók számára is!

Méltányos munkakörülményeket a platform-munkavállalók számára is!

Az Európai Parlament plenáris ülése hétfő este eszmecserét folytatott a platform-munkavállalók jogairól a digitális fejlődéshez kapcsolódó új foglalkoztatási formák kapcsán.

Kósa Ádám fideszes EP-képviselő felszólalásában hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány alatt Magyarországon is sokak életét segítette a platform-munkavállalás, hiszen ez biztosította jövedelmüket.

„Az is egyértelmű, hogy a platform-munkavállalóknak is joguk van egészséges és biztonságos munkakörülményekhez, szociális ellátáshoz, továbbképzéshez, valamint méltányos és átlátható munkakörülményekhez” – húzta alá a Fidesz EP-képviselője.

Hírdetés

„El kell ismerni azt is, hogy ezen munkavállalók sokszor önfoglalkoztatók és figyelni kell arra, hogy ez részükről ne kényszer legyen, ugyanakkor tiszteletben kell tartani azok döntését, akik így akarnak dolgozni, ha a tagállami jogszabályoknak ez megfelel” – tette hozzá Kósa.

Kiemelte, jobban figyelembe kell venni a kkv-k érdekeit, mert ezek képezik az európai gazdaság gerincét, az összes uniós vállalkozás 99%-át. „Ezért különösen sajnálatosnak tartom, hogy a jelentés mindössze két helyen említi meg a kkv-kat” – mutatott rá felszólalásában Kósa Ádám.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »