Megvert egy sofõrt: két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az AUR-ból kizárt képviselõt

Mihai Ioan Lasca Bihar megyei parlamenti képviselőt, aki az AUR listáin jutott mandátumhoz, szerdán véglegesen két év felfüggesztett börtönbüntetésre és 120 napi közmunkára ítélték verés és testi sérüléseket okozó erőszakos cselekedet miatt.

Hírdetés

Lascát azzal vádolták, hogy 2019 nyarán megakadályozta egy személygépkocsi haladását a forgalomban, és az autóvezetőt többször megütötte. A nagyváradi ítélőtábla elutasította Ioan Mihai Lasca fellebbezését, és helybenhagyta a nagyváradi bíróság 2020 novemberében hozott döntését.

Ioan Mihai Lascát az autóvezető perelte be, akit a képviselő nem engedett továbbhajtani, majd beült az autójába és többször megütötte. Az eset a Nagyvárad-Szalonta közötti 79-es országúton történt. Az áldozat elmondta a bíráknak, hogy miután autójának útját elállta, Lasca kiszállt saját kocsijából, és megpróbálta kinyitni a vezető ajtaját. Mivel kudarcot vallott, eltörte az ablaktörlőt a bal oldalon, és a jobb első ajtó felé tartott. Kinyitotta, beszállt a járműbe, majd több ütést mért a kormány mögött ülőre. Az áldozat 20 napos orvosi ellátásra szorult.

2021 márciusa óta Lascat kizárták az AUR-ból, azóta független képviselőként tevékenykedik. (G4media)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »