Megvan a Xántus Gimnázium válasza a bruttó 203 ezerért meghirdetett tanári állásokról

Megvan a Xántus Gimnázium válasza a bruttó 203 ezerért meghirdetett tanári állásokról

Ismeretes, a Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium a profession.hu álláshirdető portálon délutános takarító, angol nyelven tanító történelemtanár és matematikatanár állásokat hirdetett meg, előbbit nettó 200 ezer, utóbbiakat bruttó 203 ezer forint fizetéssel.

Ennek kapcsán lapunk megkereste a szóban forgó gimnáziumot, mi indokolja ezt a bérezésbeli eltérést. Választ azonban későbbre ígértek a középiskola honlapján.

Időközben meg is jelent a tájékoztatás az iskola honlapján. Ebben azt írják, a gimnázium pedagógus munkakörben foglalkoztatott munkavállalói a mindenkori érvényes Pedagógus bértábla alapján kerülnek bérezésre. Mivel az intézmény alapítványi fenntartású, az állami intézményektől eltérően álláshirdetést a közszolgálati állásportálon, a közigállás.gov.hu felületén nem áll módjában közzé tenni – fűzték hozzá.

Hírdetés

Az Intézmény által használt Profession állásportál nem ad lehetőséget a bérezésre vonatkozó szöveges megjelenítésre („bérezés a Pedagógus bértábla szerint”), csak egyetlen konkrét összeg jelölhető meg, amitől azonban a jelentkezőket megillető konkrét bér pozitív irányban eltérhet, a Bértábla szerinti besorolásuknak megfelelően

– fejtették ki.

A Xántus János Gimnázium kérdéses hirdetései kapcsán pedig közölték, hogy azokban a 2022-ben érvényben levő Bértábla legalacsonyabb, gyakornokra vonatkozó alapilletménye szerepel (203 000 Ft), amely nem tartalmazza a garantált bérminimumra történő kiegészítés 57 ezer forintos összegét és a 20 százalékos ágazati szakmai pótlékot (52 000 Ft).


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »