Megvan a női vízilabda-válogatott vb-kerete

Megvan a női vízilabda-válogatott vb-kerete

Huszonegy játékossal tervez a nyáron Bíró Attila, az olimpiai bronzérmes magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

„Lehet olyan játékos, aki az egész nyarat végig játssza, majd az eredmények, a teljesítmény eldönti, miként alakulnak az egyes tornákra benevezett csapataink.

A legfontosabb a hazai világbajnokság, erre készülünk, itt szeretnénk nagyot alkotni”

Hírdetés

– mondta Bíró Attila. A szövetség szerdai tájékoztatása szerint a szakember ebből a keretből nevezi meg a sorrendben a június közepén kezdődő hazai világbajnokságon, majd a világliga szuperdöntőjében, illetve az augusztus végén rajtoló spliti Európa-bajnokságon induló csapat tagjait.

Visszatér a keretbe az ebben az idényben remek teljesítményt nyújtott kapus, Gangl Edina, valamint a hozzá hasonlóan Görögországban légióskodó Parkes Rebecca. Peresztegi-Nagy Kinga, az UVSE tehetsége újoncként kapott meghívót. A válogatott szerdán megkezdte felkészülését a világbajnokságra – ezúttal Erdélyben tart edzőtábort. Klubelfoglaltságok miatt még nem teljes a keret, de a játékosok többsége buszra szállt reggel, és Debrecen érintésével indult el Székelyföldre.

„Ez a hét rávezető edzésekről, fizikai és lelki feltöltődésről szól, lesznek csapatépítő programok, és a csíkszeredai uszodában nyílt edzést is tartunk majd. Erdély lélekemelő érzése azt gondolom, nagyon jó hatással lehet majd a társaságra” – mondta Bíró Attila.