Megújult a badacsonytördemici Loyolai Szent Ignác-kápolna homlokzata és külső szigetelése

Megújult a badacsonytördemici Loyolai Szent Ignác-kápolna homlokzata és külső szigetelése

Az átadás ünnepi szentmise keretében történt, melyet Udvardy György veszprémi érsek mutatott be – adta hírül honlapján június 14-én a Veszprémi Főegyházmegye.

„Ezen kápolna külső megújítása sok év vágyaként és munkájaként valósult meg. Köszönet illeti mindazokat, akik tettek érte. Már a gondolat, a szándék, hogy megújuljon, óriási és szép elgondolás volt! Minden segítőnknek és kedves híveinknek is köszönjük a munkáját, adományait, és különösen imádságait!” – fogalmazott köszöntőjében Beke Zsolt esperes-plébános, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a teremtett világ csodálatos, napjainkban pedig annak lehetünk szomorú tanúi, hogy az ember miként fordul szembe ezzel a csodával. Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár ünnepi beszédében hangsúlyozta, az egyházak világos választ adnak a teremtett világ és a teremtett ember kérdéseire.

A hálaadó szentmise alkalmával Udvardy György veszprémi érsek szentbeszédében így fogalmazott: „A keresztségben mi Krisztusba öltözködtünk, Krisztust öltöttük magunkra. Ez két dolgot jelent: bár hordozzuk az emberi természet sebzett mivoltát, hordozzuk Krisztus erejét is.” Az a küzdelem, amit Jézusnál látunk, bennünk is folytatódik. Krisztus már győzött: helyreállította a bizalmat, ezért ha szeretettel megtesszük az ő parancsait, kéréseit, tanácsait, akkor a bizalom alapján mi is az isteni életet éljük – tette hozzá.

„Isten küzd az emberért, és nem kevesebbet, nem mást akar adni, mint saját magát. Ez a küzdelem bennünk is zajlik. Ezt a küzdelmet nekünk magunknak is meg kell küzdenünk, Krisztus erejével, majd testvéri közösségeinkben tanúságtévő módon jelenvalóvá tenni. Isten bízik az emberben. Ez a bizalom pedig  belső erőt, békességet, megnyugvást eredményez, és a szabadság megélését” – fogalmazott az érsek.

Hírdetés

„Adja Isten, hogy mostani ünnepünk, illetve az, hogy megújult ez az isteni hajlék, sok-sok alkalommal szolgáljon a megnyugvásra, Isten bizalmának fölszítására. Szolgáljon arra, hogy amikor halljuk Isten igéjét, akkor higgyük, hogy ez erővel, dinamizmussal tölt meg bennünket. Amikor összejövünk testvéri közösségbe dicsőíteni az Istent, akkor ez bátorítson bennünket a mindennapi helytállásra” – zárta prédikációját a veszprémi főpásztor.

A három ütemben megvalósult beruházást a magyar kormány 28 millió forinttal támogatta.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »