Megszületett az ítélet a több mint tíz éve húzódó fogadási csalások ügyében – irány a fegyház

Megszületett az ítélet a több mint tíz éve húzódó fogadási csalások ügyében – irány a fegyház

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) 2009-ben tett feljelentést fogadási csalás miatt. A nemzetközi szálakig jutó ügy több mint 10 évig húzódott, amely idő alatt számos labdarúgót, valamint játékvezetőt vádoltak meg. November elején végleg lezárult a szerteágazó csalási botrány felgöngyölítése.

Hírdetés

A több mint 10 éve zajló fogadási csalási ügy nemzetközi szálának végét varrta el jogerős ítéletével a Kúria.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) 2009-ben tett feljelentést fogadási csalási ügyben, és ezután ismert labdarúgókat, játékvezetőket vádolt meg a fővárosi főügyészség. A négy szálra bontott, éveken át tartó nyomozás, valamint az azt követő bírósági tárgyalások közül háromban már jogerős ítélet születtek, a nemzetközi szál vádlottjainak tekintetében azonban november 7-én hoztak ítéletet.

Ezek szerint a Kúria a másodfokon négy személyre kiszabott, fegyházban letöltendő büntetését helyben hagyta, az elsőrendű vádlottnak, a szingapúri T. S. Engnek pedig hét évet kell rács mögött töltenie.

A másodrendű – korábbi labdarúgónak – Kenesei Zoltánnak, az ugyancsak volt futballistának, Lázár Mátyásnak és Sütő Lászlónak valamint az NB III-ban szereplő Balatonfüred edzőjének, Borgulya Istvánnak is be kell vonulnia a fegyházba – a háromtól hét évig terjedő büntetésük idejébe beszámítják a korábban előzetes letartóztatásban, illetve házi őrizetben töltött napokat.

A Balatonfüredi FC vezetőedzője már elköszönt a csapattól, megszüntették a munkaviszonyát.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »