Megszólalt Cîțu a kilõtt medve kapcsán: „nem õ volt a legnagyobb”

Megszólalt Cîțu a kilõtt medve kapcsán: „nem õ volt a legnagyobb”

Hatalmas port kavart Arthur medve kilövése, melyre a környezetvédők hívták fel a közvélemény figyelmét még szerdán. Elmondásuk szerint a hím egyed a legnagyobb volt az országban az eddig észlelt medvék közül, azonban a miniszterelnök cáfolta ezt az információt.

Florin Cîțu a szerdai kormányülés során Tánczos Barna környezetvédelmi miniszterrel egyeztetett az ügy kapcsán, a találkozót követően pedig újságíróknak elmondta, hogy valószínűleg nem ő volt a legnagyobb medve.

„Volt egy megbeszélésem a miniszter úrral, ő pedig elmondta, hogy kivizsgálást rendeltek el. Egyelőre meg kell várjuk a jelentést, lássuk, milyen fejlemények lesznek. Azonban úgy tűnik, hogy nem minden információ helyes, nem ő volt a legnagyobb medve. De meg kell várjuk a nyomozás eredményét”- mondta Cîțu, amikor ausztriai herceg által lelőtt medvéről kérdezték az újságírók.

A Digi24 azt írja, Tánczos Barnát is kérdezték az orvvadászat lehetőségéről, ekkor ő úgy reagált, hogy „a medvék nagyon sok problémát okoznak a környéken”.

Hírdetés

Octavian Berceanu, a környezetvédelmi őrség vezetője még korábban úgy nyilatkozott, hogy erősen fennáll az orvadászat gyanúja, mivel engedélyt egy más állat kilövésére kaptak az illetékesek.

El a fost regele Arthur, cel mai mare dintre urșii din România. Află ce soartă a avut, astăzi la StirileProTV de la orele 19.

Közzétette: Agent Green – 2021. május 4., kedd

Az Agent Green civil szervezet vezetője, Gabriel Păun szerint egyértelmű, hogy a trófea megszerzése volt a cél, nem pedig a helybéliek által problémásnak ítélt nőstény medve eltávolítása. (Digi24)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »