Megszentelték az ozmánbüki templomot

Megszentelték az ozmánbüki templomot

A Zala megyei Ozmánbükön május 16-án szentmise keretében szentelte meg a felújított templomot Székely János szombathelyi megyéspüspök.

A szentmise elején a templom előtt Mikolás Attila plébános felidézte az elmúlt négy év eseményeit, melyek során kívül-belül megújulhatott az ozmánbüki templom és környéke. Megköszönte mindenkinek az áldozatos munkáját, adományát, az egyházmegye és a helyi önkormányzat, valamint a hívek anyagi hozzájárulását.

Ezt követően Kovács Anikó Lívia polgármester – visszaemlékezve gyermekkorára, amikor nagymamája kézen fogva vitte a templomba – örömét fejezte ki, hogy most újra itt lehet és köszönetet mondhat mindenkinek, különösen Attila atyának, hogy a kis templom újra régi fényében fogadhatja az oda betérőket.

A köszöntők után Székely János püspök szentelt vízzel körbehintette a templom falát, majd megáldotta a felújított tabernákulumot és az újonnan kialakított liturgikus térbe elhelyezett szembemiséző oltárt és felolvasóállványt.

Hírdetés

A főpásztor szentbeszédében arra buzdította a jelenlévőket, hogy legyenek Isten rabjai, ne vonja el az Úrról semmi a figyelmüket.

A szentbeszéd ITT meghallgatható.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »