Megpecsételődhetett a Hársfa utcai magyar óvoda sorsa Párkányban – A Magyar Szövetség közreműködése mellett

Megpecsételődhetett a Hársfa utcai magyar óvoda sorsa Párkányban – A Magyar Szövetség közreműködése mellett

Nyitókép: portfolio.hu

Már Forró Krisztián pártelnök is elképzelhetőnek tartja, hogy más épületbe költözik Párkány egyetlen, városi fenntartású magyar nyelvű óvodája. A Körkép.sk információi szerint a háttérben anyagi érdekek és személyes ambíciók állnak, amelyek mint általában, Párkányban is felülírják a közösségi érdeket.

A Hársfa utcai magyar óvoda szomszédos épülete egy profitorientált szociális intézmény, a magánkézben levő Humanita n.o. tulajdonában van. A Humanita kapacitásproblémákkal küszködik, és szándékát már kifejezte, hogy igényt tartana az ovi épületére, hogy így bővítse szolgáltatási körét, és tehessen szert még nagyobb haszonra.

A Hársfa utcai magyar ovi problémája tehát hiába népszerű, hiába működik teljes kapacitással, a helyi magyar politikusok, köztük a Magyar Szövetség önkormányzati képviselői is, nyitottak a Humanita céljaira…

Király Zsolt: Bezárták, hogy megmentsék a magyar óvodát. Jár a törpillás tetkó!

Hírdetés

Forró Krisztián pártelnök a botrány kirobbanásakor személyesen járt Párkányban, ahol megígérte, hogy a Hársfa utcai magyar óvoda nem fog megszűnni. Mai sajtótájékoztatóján a Körkép.sk kérdésére elismerte ezt a nyilvános ígéretét. Ugyanakkor arra már nem tudott garanciát adni, hogy az óvoda szeptembetről is a jelenlegi helyén működhet tovább.

„Azt tudom jelenleg mondani, hogy biztos, hogy Párkányban továbbra is lesz önálló magyar óvoda”

– reagált a Hársfa utcai ovi bizonytalan helyzetére a pártelnök.

Szavaiból kiolvasható, hogy dacára a Magyar Szövetség párkányi helyi képviselőinek korábbi kiállására (Bokor Rékával az élen), a Humanita n.o. elérheti célját. A magyar ovi pedig új épületet kereshet magának. Szeptembertől. A Humanita pedig dörzsölheti a markát.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »