Meglett a szükséges aláírás az SZNT nemzeti régiós kezdeményezéséhez is

A szükséges hetedik európai uniós államban, Spanyolországban is sikerült elérni a törvényben meghatározott limitet, a nemzeti régiós polgári kezdeményezés támogatóinak száma éjjel negyed kettőkor elérte a szükséges 40 500-at az ibériai államban is – számolt be a Magyar Nemzet. Ezzel a kezdeményezés érvényes és eredményes lehet, hiszen a szükséges egymillió szignót már korábban sikerült összegyűjteni, és hat európai uniós államban – Horvátországban, Litvániában, Magyarországon, Romániában, Svédországban és Szlovákiában – is meglett már a kellő számú aláírás. Szükség volt azonban egy hetedik tagállamra is, ez lett most Spanyolország.

Hírdetés

Szlovéniában is már csak 585 aláírás kell a jogszabályban kitűzött cél eléréséhez. Ha ilyen ütemben gyűlnek az aláírások, akkor onnan is meglehet még a kellő számú szignó – írják.

A február 7-i határidőig azonban a ráadáson is dolgozni kell azokban az államokban, ahol éppen csak átlépték a küszöböt, mert az aláírások egy része érvénytelen lehet. A szignókat a február 7-i határidő lejárta után ellenőrzik majd. (magyar nemzet)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »