Meglepő dolgok, melyek fejfájást okoznak

Meglepő dolgok, melyek fejfájást okoznak

A fejfájás nagyon kellemetlen tud lenni, főleg, ha váratlanul jön. Ráadásul néha olyan dolgok okozzák, amelyek valószínűleg eszünkbe sem jutnának.

Megdöbbentő, de attól is fájhat a fejünk, ha végre van alkalmuk lazítani egy kicsit. Ha egy húzósabb hét után hétvégén végre megnyugszunk, szervezetünkben lecsökken a stresszhormonok szintje. Ennek hatására az erek összehúzódnak, majd kitágulnak, és ez fejfájást okoz – írja a Házipatika.com.

Ha túl sokáig meredünk a mobilunk képernyőjére, annak fejfájás lehet a vége. A képernyő fénye ugyanis hat a szem mögötti idegekre, és fejfájást okozhat. Ugyanez igaz a laptopunkra is.

Ha odakint vihar van, és villámlik, sokaknak megfájdul  a feje, és a migrénre hajlamosaknak is erősödnek a panaszai. Hogy ennek pontosan mi az oka, arra a szakértők még keresik a választ.

Hírdetés

A düh és feszültség hatására a fej és a nyak hátsó részén található izmok megfeszülnek. Ráadásul ha feszültek vagyunk, másképpen is lélegzünk, kevesebb oxigén kerül a szervezetünkbe. Ezek együtt fejfájást okozhatnak.

A havi vérzés során a női szervezetben csökken az ösztrogén szintje, ez állhat az ilyenkor jelentkező fejfájás és görcsök hátterében. A migrénes nők nagy részének panaszai is súlyosbodnak menstruáció környékén.

Ha válltáskánk túlságosan nehéz, akkor fájhat és elmerevedhet tőle a nyakunk, ez pedig fejfájáshoz vezethet.

Ha nincs a szervezetünkben elegendő folyadék, akkor az agyi erek összeszűkülnek, és kevesebb vér, illetve oxigén jut az agyba, ami fejfájást okoz. Sok esetben már egy-két pohár víz elfogyasztása is enyhítheti a tüneteket.

Az időjárási tényezők változásával együtt járó hőmérséklet-, illetve légnyomásingadozás is nagyon gyakran okoz a frontérzékenyeknél kellemetlen tüneteket – többek között fejfájást is.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »