Megkezdődött az elefántvadászat Botswanában, ahol mintegy 300 állat kilövésére adtak engedélyt

Megkezdődött az elefántvadászat Botswanában, ahol mintegy 300 állat kilövésére adtak engedélyt

Több évi tilalom után újraindult az elefántvadászat Botswanában, ahol mintegy 300 állat kilövésére adtak engedélyt a kedden kezdődött szezonban.

„Ma reggel kezdetét vette a vadászati idény, amely a tervezettnek megfelelően zajlik” – jelentette be Kabelo Senyatso, a nemzeti parkokat igazgató hatóság vezetője. Közlése szerint a szezon szeptember 21-ig tart, addig 287 elefántot ejthetnek el a jó pénzt fizető vadászok.

Hírdetés

A szafariparadicsomnak számító dél-afrikai országban már tavaly újra engedélyezni akarták az elefántvadászatot, de akkor a koronavírus-járvány miatt elhalasztották az ágazat újraindítását

 „Máris kuncsaftok vannak a helyszínen, egyesek közülük az Egyesült Államokból és más országokból érkeztek” – jelentette be a vadon élő állatok és a belőlük származó termékek forgalmazásával foglalkozó ágazati szövetség, a BWPA szóvivője, Debbie Peak, aki örömét fejezte ki az üzlet újraindulása miatt. Mint mondta, az elefántvadászat felújítása jót tesz a helyi közösségeknek és a nemzetgazdaságnak is.  

Botswana jól teljesít a természetvédelemben, ezért is váltott ki nemzetközi felháborodást tavaly az elefántvadászat újbóli engedélyezésének híre. Tény, hogy míg Afrika sok térségében csökken az elefántok száma, a tengerpart nélküli országban az 1991. évi 50 ezerről 130 ezerre nőtt az állomány, amely jelenleg a teljes afrikai elefántpopuláció csaknem egyharmadát teszi ki.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »