Megkezdődött a büntetőper az érdi benzinkúton lezajlott halálos összecsapás ügyében – egy kivételével minden cigány ártatlannak vallotta magát, vagy ott se volt

Megkezdődött a büntetőper az érdi benzinkúton lezajlott halálos összecsapás ügyében – egy kivételével minden cigány ártatlannak vallotta magát, vagy ott se volt

Megkezdődött az előkészítő ülés annak az enyingi és érdi cigány családnak az ügyében, amelyek tagjai 2020 nyarán estek egymásnak egy érdi benzinkúton. A biztonsági kamerák által részletesen dokumentált összecsapás során a két család tagjai botokkal, kövekkel, késekkel támadtak egymásra, volt olyan verekedő is, akinek egy csavarkulcs volt a fegyvere. Az összecsapás néhány percig tartott csak, egy cigány így is életét vesztette, többen megsérültek.

Hírdetés

A két család között egy szakítás miatt romlott meg a viszony, a költséges lakodalom után néhány hónappal a nő hazaköltözött a saját családjához, amit többen sérelmeztek a vőlegény rokonságából.

„Ennek nyomán a két család viszonya megromlott egymással, az esküvőre kifizetett pénz kapcsán mindkét család úgy érezte, hogy meg lettek rövidítve, a másiktól pénzt követeltek, ezen kívül a családok tagjai, amikor egy alkalommal találkoztak Siófokon, agresszívan léptek fel egymással szemben” – ismertette a vádirat egy részét az ügyész.

Az összecsapás csak idő kérdése volt, a családok rendre üzengettek egymásnak a különböző közösségi felületeken élő videókban, így tettek közvetlenül a benzinkúton történtek előtt is.

A verekedés másnapján 13 embert fogtak el a rendőrök, de végül 30 ellen emeltek vádat.

Tegnap pedig megkezdődött ügyükben az előkészítő ülés a Budapest Környéki Törvényszéken. Kordonokkal és rendőri készültséggel várták az épület előtt és az épületben is a résztvevőket, az egyik család tagjait a terem egyik, a másikat a másik végében ültették le. Csütörtökön az egyik család tagjait szólították egyenként a vádlottak padjára, közülük – egy vádlottat leszámítva – senki nem érezte magát bűnösnek.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »