Megjelent az Új Ember 2022. december 18-25-i ünnepi száma

Megjelent az Új Ember 2022. december 18-25-i ünnepi száma

Az Új Ember idei ötvenegy-ötvenkettedik dupla számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

A Megváltó születésének ünnepére, Karácsonyra a hagyományokhoz híven idén is dupla számmal jelentkezünk.

A lap vezércikke a remény embereiről szól: Udvardy György veszprémi érsek írásában azt hangsúlyozza, hogy a remény emberei békét akarnak teremteni a világban, mert béke van a szívükben, s „a remény emberei a nehéz körülmények ellenére, sőt azok közepette hordozzák az ünnep hangulatát.

Akarnak és mernek ünnepelni, hirdetni az örömüket: megszületett a Megváltó. A találkozás, a leborulás békét, reményt éltető tapasztalata ünnepet teremt a szívükben. Akarnak ünnepet teremteni mások számára is. Akinek van reménye, van jövője is”

E remény, a krisztusi látásmód jegyében adjuk közre az Új Emberben ezúttal is az elmélkedéseket, interjúkat, riportokat segítve a lelki elmélyülést az ünnepre készülve, s távlatot adva a megújuláshoz, a jövőhöz.

Többek közt Válóczy József, Kozma Imre OH, Török Csaba, Juhász-Laczik Albin OSB ünnepi elmélkedéseit olvashatják lapunkban.

Benvin Sebastian Madassery verbita szerzetes indiai karácsonyokról mesél, a muzsika és a misszió kapcsolatáról pedig Marco Frisina pap-zeneszerző beszél.

Megismerkedhetnek a szentgotthárdi plébánia közösségének hitéletével, s az Isteni Irgalmasság Missziós Nővérei kongregáció nigériai alapítónőjével.

Hírdetés

Kővári Magdolna szociális testvér Boldog Salkaházi Sárát méltatja, akiről az ünnepkörben emlékezünk meg. Hivatásáról, életéről vall Bérczi László Bernát O.Cist. zirci apát és Fazakas Márton csornai premontrei apát, valamint a Kalicz-házaspár.

Családról, hitről, döntésekről, Isten közelségéről beszélgettünk Dolhai Attila Jászai Mari-díjas előadóművésszel és a hétgyermekes Ürge-Vorsatz Diána klímakutatóval.

Lackfi János verse, Meskó Zsolt rendező írása az angyalokról, s az angyali elengedésről szól, Rüsics István cukrásztól pedig a karácsonyi süteményekről tudunk meg titkokat.

A Mértékadó kulturális mellékletben Pallós Tamás interjúját olvashatják Bátor Tamással, a Művészetek Palotája és az Operaház művészeti tanácsadójával.

Mészáros Ákos A Vaszary – Az ismeretlen ismerős című kiállítást mutatja be, amely a Nemzeti Galéria C épületében tekinthető meg 2023. január 15-éig.

Iancu Laura versével erősíti az irodalmi rovatot, s Bodnár Dániel Gárdonyi művéről az Isten rabjairól írta meg gondolatait. Az idei évben emlékezünk a magyar irodalom kiemelkedő alkotójára, Gárdonyi Gézára halálának századik évfordulóján.

A Szent István Társulat a centenárium alkalmából újra kiadta az író talán legszebb regényét.

A Természetrajz rovatban Schmidt Egon a „tollas énekművészek” madáretetők körül zajló színes, eseménydús életéről írt jegyzetet.

Minden kedves Olvasónknak áldott, boldog Karácsonyt és kegyelemmel teljes új évet kívánunk!

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »