Megint árat emelt a Szlovák Posta

Megint árat emelt a Szlovák Posta Kulcsár Péter2024. 07. 03., sze – 10:07

A Szlovák Posta bejelentette, hogy július 1-jétől emelte szolgáltatásainak árait.

A Szlovák Posta munkatársa, Martin Guzi az oPeniazoch.sk portál megkeresésére elmondta, hogy a díjak kiigazítását a postai termékek használatának negatív alakulása, az energia- és üzemanyagárak emelkedése, illetve az infláció miatt tartották szükségesnek.

Hírdetés

A tarifákkal a növekvő működési költségekre, a postai küldemények és fizetések csökkenő tendenciájára reagáltunk, melyek negatív hatással vannak a bevételekre

– magyarázta az RTVS-nek Adriana Volfová, az Elektronikus Hírközlési és Postai Szabályozási Hivatal szóvivője.

Az első osztályú levelek július elsejétől 50 gramm súlyig 1,50 euróba kerülnek, míg az első osztályú ajánlott levelekért – szintén 50 gramm súlyig – 2,90 eurót kell fizetni, ami 40 centes drágulással egyenlő. A posta raktározási központban elhelyezett küldemények tárolási díja szintén drágult: az eredeti 2 euró helyett már 3 eurót kérnek érte.

A csomagküldés, a futárszolgálat és a Szlovák Posta csomagmegőrzőinek használata utáni díj nem változik. Az elektronikus szolgáltatások, mint például az e-podací hárok, kedvezményes áron vehetők igénybe – a posta ezzel szeretné motiválni az embereket arra, hogy a hagyományos módszerek helyett inkább a korszerűbb opciókat válasszák.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »