Meghaladta az ezret az aktív Covid-19 fertőzöttek száma a Komáromi járásban

Meghaladta az ezret az aktív Covid-19 fertőzöttek száma a Komáromi járásban

A Komáromi járásban 1045 aktív koronavírus-fertőzést tartanak nyilván, s az országos szűrés kapcsán 31 településen létesültek mintavételi helyek, amelyek működését a Komáromi Területi Közegészségügyi Hivatal engedélyezte.

– tájékoztatta a Ma7.sk-t Helena Uríčková, a Komáromi Területi Közegészségügyi Hivatal igazgató-helyettese.

Hozzátette:

Hírdetés

az ógyallai Magnólia és a komáromi Ispotály utcai idősotthonban, amelyekben a múlt héten 87, illetve 33 személyt érintő tömeges fertőzés mutatkozott, továbbra is érvényben vannak a szigorú járványügyi intézkedések.

Azokban az epidemiológiai helyzet alakulásától függően, illetve az érintett szociális intézmény kezelőorvosának ajánlása alapján további teszteléseket terveznek. Megjegyezte: az idősotthonok a hivatalnak nem kötelesek napi szinten beszámolni az aktuális pozitív esetszámokról.

A járványügyi szakember azt is elárulta, hogy hivataluk a múlt heti tájékoztatásuk óta összesen 317 PCR mintavételt végzett, és a tesztek hozzávetőleg egyharmadánál mutatkozott pozitivitás. További 192 személyt antigénes teszttel vizsgáltak, s esetükben 6 főnél született pozitív eredmény.

Kérdésünkre, hogy a hivatal dolgozói miképp kapcsolódnak be a napokban folyó tömeges Covid 19-tesztelésbe, a Komáromi RÚVZ igazgató-helyettese azzal válaszolt: „A hivatalunkban antigénes mintavétel céljából létesített helyszín az újabb országos szűrés során a Komáromi járásban működő nagyobb cégek alkalmazottainak mintavételi pontjául szolgál. Emiatt átmeneti időre megnő a tesztelőpont kapacitása, és kibővül a szokásos szerdai és pénteki 8-11 óra közti nyitva tartása. Egyébként ez alkalommal 31 járásbeli településen létesültek alkalmi mintavételi helyek, amelyek működését hivatalunk hagyta jóvá“.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »