Megerőszakoltak egy svéd nőt Budapesten – vádat emeltek

A vád szerint egy 39 éves férfi bemászott egy VII. kerületi lakás nyitott ablakán, és a lakásban egyedül tartózkodó svéd nő alvó, védekezésre képtelen állapotát kihasználva követte el az erőszakot. Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz a vádiratban – írja az Ügyészség lapunknak küldött közleményében.

Mint írták, a svéd állampolgárságú sértett két barátnőjével együtt, 2019 októberében, a pár napos Budapesten tartózkodásuk ideje alatt egy VII. kerületi lakást bérelt.

Hírdetés

A sértett és barátai 2019. október 29-én szórakozni mentek, ahonnan a sértett korábban ment vissza a bérleménybe, mint a barátnői.

A vád szerint a vádlott a hajnali órákban bemászott a VII. kerületi lakás résnyire nyitva hagyott ablakán. A lakásban egyedül tartózkodó sértett ekkor – ittas állapotából adódóan – mélyen aludt. A vádlott az alvó, védekezésre képtelen állapotban lévő sértettről lehúzta a ruháját és szexuális cselekményt végzett. A sértett közben felébredt, ekkor a vádlott a nőt a hátára fordította és megpróbálta folytatni a szexuális cselekményt, az ekkor már teljesen magához tért nő azonban védekezni kezdett, a lábával eltolta a férfit, aki ekkor felhagyott a cselekményével és az ablakon keresztül elhagyta a lakást.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő 39 éves férfit szexuális erőszak bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban – olvasható a közleményben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »