Megérkezett Magyarországra Ferenc pápa

Megérkezett Magyarországra Ferenc pápa

Ferenc pápa megérkezett Budapestre, a Liszt Ferenc-repülőtérre. A katolikus egyházfő a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére érkezett Magyarországra.

Ferenc pápa repülőgépe, 6óra 9 perckor szállt fel a római Fiumicino repülőtérről. Egy Alitalia-géppel, egy Airbus A320-assal érkezett.

A repülő 7.45-kor landolt Budapesten.

A pápa egyenként köszöntötte az újságírókat a Róma és Budapest közötti repülőúton vasárnap reggel. Ferenc pápa azt mondta, tudja, hogy sokan várják.

Nagy örömnek nevezte azt is, hogy a pandémia miatt hosszú idő után ismét utazhat,

s örömét fejezte ki, hogy Isten igéjét hozhatja magával az őt váróknak.

Hírdetés

Az Alitalia légitársaság gépén az egyházfőt több mint hetven nemzetközi tudósító kíséri, közöttük öt magyar újságíró van – mondta Matteo Bruni szentszéki szóvivő.

A pápa bejelentette, hogy Pietro Marini érsek a NEK mostani zárómiséjén tölti be utoljára a vatikáni ceremóniamester tisztségét, mivel püspöknek nevezték ki.

A vasárnapi program

Ferenc pápa miséjével zárul a Hősök terén az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus.

A kongresszust lezáró úgynevezett statio orbis, vagyis a városért és a világért bemutatott szentmise hagyományosan a katolikus rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseménye.

A fél 12-kor kezdődő szertartásra előzetesen 75 ezren regisztráltak, de regisztráció nélkül is részt lehet venni a misén.

A katolikus egyházfő a mise előtt a Szépművészeti Múzeumban találkozik Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, majd a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjaival, végül a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a magyarországi zsidó szervezetek delegációjával.

A pápa a zárómise és az Úrangyala elimádkozása után továbbutazik Szlovákiába.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »