Megérkezett az első orosz vakcinaszállítmány Szlovákiába

Megérkezett az első orosz vakcinaszállítmány Szlovákiába

Matovič elmondta, hogy ha Szputnyik V beszerzésében nem lesznek fennakadások, akkor a szlovák vakcinázás tempója 40 százalékkal fog javulni. A kormányfő köszönetet mondott az orosz gazdasági miniszternek és az orosz vakcinát forgalmazó orosz holding vezetőjének a sikeres ügyletért.

Marek Krajčí elmondta, hogy az emberek belefásultak a járványba és a korlátozásokat, a mutációk mellett ez okozza leginkább a járvány súlyosbodását. Ugyanakkor jelezte, hogy vakcina lehetőséget az helyzet javítására. Elmondta, a vakcinákat most elszállítják Szentmihályfalvára, ahol ellenőrizni fogják a vakcinák tételkódjait, majd leghamarabb két hét múlva elkezdik vele a vakcinázást, ami teljesen önkéntes lesz.

Hírdetés

Jarčuška professzor a sajtónak ismét elmondta, hogy ma Szlovákiában 14-15 percenként meghal egy koronavírusos beteg. A vakcina európai regisztrációja kapcsán elmondta, hogy ugyan az még nem zárult le, az Európai Gyógyszerügynökség már ellátogatott az egyik Szputnyik V egyik gyárába. Azt is elmondta, hogy egy friss kutatás vizsgálja annak lehetőségét, hogy két adenovírus alapú vakcina oltását kombinálják – egyik az AstraZeneca, a másik a Szputnyik V. Kiemeltek, hogy a Szputnyik V hatékonysága több mint 90 százalékos.

Cikkünk frissül…

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »