Megemlékezés a Hősök parkjában Beregszászon (Fotók)

A Hősök parkjában megemlékezésre került sor az emlékezés és megbékélés napja, illetve a nácizmus felett a II. világháborúban aratott győzelem 76. évfordulója alkalmából.

A II. világháború volt a legvéresebb és a legkegyetlenebb az emberiség történelmében. Ukrajnában, akárcsak a világ számos országában a piros pipacs — mint a golyó véres nyoma — lett az emlékezés és megbékélés napjának szimbóluma, olvasható Babják Zoltán, Beregszász polgármesterének Facebook oldalán.

Hírdetés

A résztvevők néma főhajtással emlékeztek mindazokra, akik életüket veszítették e háborúban: a frontokon, a bombázások során, fogságban, koncentrációs táborokban, illetve akik eltűntek. Hálásan hajtunk fejet a harcokban elesettek bátorsága és emléke előtt, olvasható a bejegyzésben.

A rendezvény végén a résztvevők virágokat helyeztek el az emlékműnél, amelyet mindazoknak állítottak, akik életüket veszítették a II. világháború idején. A megjelentek emellett virágokat helyeztek el a mennyei század emlékfalánál is, hiszen tovább tartanak a harci cselekmények országunk keleti részén, s katonáink az első vonalban vannak nap mint nap, írta Babják Zoltán.

Legyen hát béke országunkban, s az egész világban, soha ne ismétlődjenek meg az 1939 és 1945 között bekövetkezett szörnyűségek, ahogy ezt e napok is üzenik…, írta Babják Zoltán Facebook bejegyzésében


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »