Megbecstelenítette, majd meggyilkolta áldozatát egy 17 éves afgán "menekült" Freiburgban

Gyilkosság és nemi erőszak elkövetésének gyanújával őrizetbe vettek egy magát 17 évesnek valló afgán "menekültet" Németországban.

Dieter Inhofer freiburgi államügyész szombaton jelentette be, hogy a kiskorúnak számító "fiatal" tavaly érkezett kíséret nélkül Németországba. Azzal gyanúsítják, hogy október 16-án a városban megerőszakolt és meggyilkolt egy 19 éves helyi egyetemista lányt. A lány holttestét a freiburgi Dreisam folyóban találták meg. Halálát a hatóságok szerint fulladás okozta.

Hírdetés


Az áldozat, Maria L. – az afgán korcs megbecstelenítette, majd meggyilkolta (Kép: Bild.de)

Az áldozat – mint arról a hatóságok beszámoltak – egy egyetemi partiról hajnalban kerékpáron tartott hazafelé, amikor az afgán korcs a gyanú szerint rátámadt. A főügyész szerint a vizsgálat nyomán nyert DNS-minták azt bizonyítják, hogy a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésének helyszínén tartózkodott. Az afgán "fiatalt" egy közlekedési videokamera felvételei alapján pénteken azonosították.

A gyanúsított egyelőre semmilyen nyilatkozatot nem tett. A hatóságok a többi között azt igyekeznek megállapítani, vajon a "menekült" és a fiatal nő ismerte-e egymást. Az áldozat feltehetőleg német volt, de állampolgárságáról a jelentések nem tettek említést.

A rendőrség mintegy 1400 embert hallgatott ki az ügyben, és 1600 bejelentést vizsgált.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »