MegajándékozLak

MegajándékozLak

Adni jó! – vallják ezt a Iuvenis Neogradiensis polgári társulás fiataljai, akik decemberben ajándékgyűjtő akciót szerveztek az idősotthonokban élők és a rászoruló családok részére, hogy örömet csempésszenek az ünnepekbe.

A felhívásukat a közösségi oldalon tették közzé, miszerint elég megtölteni egy ajándéktáskát vagy egy cipősdobozt, és leadni a gyűjtőpontokon, ők pedig eljuttatják a füleki, egyházasbásti és ajnácskői idősek otthonába, valamint a füleki rászoruló családokhoz. Mag Panni és Ondrejsík Brigitta a gyűjtés kapcsán portálunknak elmondták, rengeteg jó kezdeményezést látni egész évben is, de főleg karácsony előtt.

Gyűjtések, jótékonysági licitek, cipősdoboz akciók – valami ilyesmit szerettünk volna mi is létrehozni, mikor kitaláltuk a MegajándékozLak nevű karácsonyi ajándékozást. Sok ember van a környékünkön, aki segítségre szorul, vagy törődésre és szeretetre van szüksége. Több is mint akiken egyszerre segíteni tudnánk, de valahol el kell kezdeni. Reméljük, ez az akció is évről évre nagyobb és népszerűbb lesz, akárcsak a fesztiváljaink”

– mondták el a lányok.

Élelmiszert, édességeket, sósat, innivalókat, higiéniai eszközöket, ruhákat és kedves kis apróságokat lehetett adományozni, amik szebbé tehetik a nélkülözők karácsonyát.

Ha adományozásról van szó, nem kell nagy dolgokra gondolni. Ami nekünk csak kis apróság, például 1 csomag tészta, vagy 1-2 már kinőtt, nem hordott ruhadarab, az nekik hatalmas segítség lehet.”

Hírdetés

A társulás ilyenfajta ajándékgyűjtő akciót idén szervezett először, de korábban már előfordult, hogy egy magyar buli bevételét felajánlották valamilyen karitatív célra, vagy támogatták a füleki alapiskolákat. Legutóbb pedig jótékonysági licitet hirdettek a füleki állatmenhely részére.

„Sokszor hallani, hogy adni jó! Sőt jobb adni, mint kapni! Néhány éve én is bekapcsolódtam egy cipősdoboz akcióba, majd tartós élelmiszer gyűjtésbe, különféle adománygyűjtésekbe. De mikor legelőször volt alkalmam élelmiszer csomagot elvinni egy rászoruló családnak, akkor értettem meg igazán, mit is jelent a fent említett frázis. Ami nekem csak egy kis erőfeszítés, csak néhány cent, csak néhány nem használt dolog, az másnak hatalmas segítség, hetekre elegendő élelmiszer, az egyetlen ajándék a fa alatt, öröm és boldogság. Azt tanultam meg az adományozással, hogy a mindennapjaimban sokkal nagyobb hálával tudok tekinteni az addig természetesnek vett körülményeimre”- nyilatkozta Panni.

„Az elmúlt években szerencsére többször is volt lehetőségem bekapcsolódni különböző karitatív tevékenységekbe. A gyűjtések leggyakrabban rászoruló családoknak, egyedülálló időseknek, drága kezelésekre szoruló beteg gyermekeknek, idős-, illetve gyermekotthonoknak szóltak.

Az a szép az egészben, hogy nem kell sokat tennünk azért, hogy segíteni tudjunk másokon. Már alig várjuk a kézbesítést, mert tudjuk milyen örömet fogunk szerezni a megajándékozottaknak”

– tette hozzá Brigi.

A lányok hangsúlyozták, elszomorító a tudat, mennyi rászoruló család él a környékünkön, akiknek napról napra nélkülözniük kell. Az ünnepek idején még inkább sajnálatos, hogy akadnak olyanok is, akiknek nincs mit tenni az ünnepi asztalra.

A csomagok nagy részének begyűjtése már megtörtént, de a szervezők bíznak abban, hogy a napokban még jó pár adomány befut hozzájuk. Az ajándékokat a karácsonyt megelőző napokban kézbesítik.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »