Még mindig csak a lakosság 40 százaléka oltatná be magát

Még mindig csak a lakosság 40 százaléka oltatná be magát

A megkérdezettek 39,6 százaléka határozott abban, hogy beoltatná magát a koronavírus elleni vakcinával – derült ki a Focus ügynökség felméréséből, amelyet a Markíza csatorna Na telo című politikai műsorának készítettek.

A vasárnap délutáni műsorban közzétett adatok azt mutatják, még mindig kisebbségben vannak azok, akik biztosan az oltás mellett döntenek. A közvélemény-kutatás résztvevőinek arra a kérdésre kellett válaszolniuk, melyik meghatározás jellemzi az ő döntésüket a koronavírus elleni oltás beadása kapcsán.

Hírdetés

A válaszok megoszlása:

A határozatlanok megszólítása lehet a felmérés eredményei alapján tehát a kulcsfontosságú, mert velük együtt már elérhető lenne a beoltottság kívánt szintje. Azt is fontos megjegyezni, hogy a felmérést még január 12-17. között végezték, amikor jóval kevesebb személynek volt közvetlen kapcsolata azokkal, akik már megkapták a vakcinát.

A tvnoviny.sk portál által közzétett részletesebb adatokból az is kiderül, az oltást leginkább a PS, az OĽaNO és az SaS szavazói támogatják, míg az oltásellenesek között a Kotleba pártjának szimpatizánsai mellett a SMER-SD és az MKP szavazóit találjuk nagyobb mértékben. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »