Medvegyev: Oroszország csak feltétel nélküli kapitulációt fogad el Ukrajnától

Medvegyev: Oroszország csak feltétel nélküli kapitulációt fogad el Ukrajnától

Oroszország csak feltétel nélküli kapitulációt fogad el Ukrajnától, ha Kijev nem fogadja el Moszkva tárgyalások megkezdésére vonatkozó feltételeit – jelentette ki hétfőn Dmitrij Medvegyev egykori orosz elnök, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

„Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy nem fog párbeszédet folytatni azokkal, akik ultimátumokat határoznak meg. A jelenlegi „ultimátumok“ csak gyermeki bemelegítések a jövőbeli követelések előtt, amiket ismer: a kijevi rezsim teljes kapitulációja Oroszország feltételeivel”

– írta Medvegyev a a Telegramon.

Hírdetés

A DPA szerint a volt orosz elnök láthatóan Zelenszkij vasárnapi kijelentésére reagált. Zelenszkij azt mondta a CNN-nek, hogy jelenleg nem érdekli az Oroszországgal folytatott tárgyalás, mert nem érzi úgy, hogy Moszkva készen áll a konstruktív párbeszédre. Ugyanakkor kannibalisztikusnak minősítette azokat a feltételeket, amelyeket Oroszország a tárgyalások megkezdésekor szabott, mivel apránként „felzabálnák“ Ukrajnát. Zelenszkij azt is kijelentette, hogy Ukrajna célja az Oroszország által megszállt területek visszafoglalása.

A tárgyalások kezdetén az oroszok feltételei között szerepelt a kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk régió átadása, a Krím orosz területként való elismerése, Ukrajna demilitarizálása és az Észak-atlanti Szövetséghez való csatlakozás megtagadása. Ukrajna viszont az orosz hadsereg által megszállt összes terület visszaadását követelte – emlékeztet a DPA.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »