Gubík a Magyar Szövetség új elnökségétől munkát vár

Gubík a Magyar Szövetség új elnökségétől munkát vár

A Magyar Szövetség III. Országos Kongresszusán Gubík László (37) személyében új elnököt választottak a küldöttek. Gubík László évekig volt a Szövetség a Közös Célokért és a Via Nova ifjúsági szervezet elnöke. Ezenkívül a martosi Esterházy Akadémia igazgatója.

A párt elnökségét illetően néhány elnökségi tag maradt, és vannak újonnan megválasztott tagok is. Azonban Pandy Péter ismét a párt Országos Tanácsának az elnöke lett.

Megválasztásáról Gubík elmondta: „megválasztása szerintem fontos, mert van egy jó üzenete. Főként amiatt, hogy személyem kapcsán kifogásként felmerült, hogy majd nem leszek eléggé integratív elnök. Ezzel az első lépéssel rögtön bizonyítani akartam, hogy bár most már nem gondolkodunk platformokban, de mégiscsak, ha az előd pártokat nézzük, akkor egy Hidas politikusról beszélünk, aki az elnökválasztás során a második körben a vetélytársam volt. Úgy gondolom, hogy megválasztásával közvetítünk egy jó üzenetet.”

(Fotó: HA/Felvidék.ma)

Hírdetés

A Felvidék.ma kérdésére – mit vár az újonnan megválasztott elnökségtől kifejtette:

munkát és munkát, bizalmat, egyetértést, harmóniát, és én nagyon bízom benne, hogy a jókedv is visszatér a pártnak az életébe.

– Válaszát kissé idealistának érzem. – Hadd engedjem meg magamnak most itt az idealizmus luxusát. Szerintem ez belefér.

De, komolyra fordítva a szót, szükséges, hogy legyenek a pártnak olyan fórumai, amelyek nemcsak kötelező fórumok. Mondjuk egy közéleti piknik, egy szabadegyetem, ahol jelentősebb számban részt veszünk, ahol ténylegesen van időnk beszélgetni, nem csak szavazni jöttünk össze. Szerintem ezeknek a visszahozatala sok problémát meg fogja oldani- zárta gondolatait Gubík László, a Magyar Szövetség elnöke.

(Hideghéthy Andrea/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »