Matovič szerint „rossz vicc”, hogy Sulík legyen az egészségügy-miniszter

Matovič  szerint „rossz vicc”, hogy Sulík legyen az egészségügy-miniszter

Igor Matovič kormányfő nem fontolgatja Marek Krajčí (mindketten OĽANO) egészségügy-miniszter leváltását. Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter javaslatát, hogy ő vegye át a tárca vezetését, abszurdnak, „rossz viccnek” nevezte.

Hozzátette: egészségügyi minisztert csinálni belőle olyan lenne, mint „kecskére bízni a káposztát”.

Hozzátette: amikor felajánlotta Sulíknak az egészségügyi tárcát a gazdasági tárcáért cserébe, az SaS elnöke „nagyon gyorsan visszahőkölt”. Matovič szerint a miniszterelnök-helyettesnek nincs „morális joga” bírálni Krajčít.

A kormányfő felidézte, hogy Krajčí karácsony előtt a lockdown jóváhagyására kérte Sulíkot, ő azonban csak 2020. december 21-től vezette volna be azt, hogy az embereknek legyen elég idejük ajándékokat vásárolni.

Hírdetés

A miniszterelnök hangsúlyozta: Krajčí az az ember, aki az emberek életét és egészségét védelmezte, míg Sulík december közepén is az éttermek, bárok és üzletek megnyitásáért harcolt.

Azt, hogy a Za ľudí is bírálta Krajčít, Matovič azzal magyarázza, hogy a koalíciós párt néhány tagja is igényt formált az egészségügy-miniszteri posztra, de végül nem jártak sikerrel.

„A felelősség mindannyiunk vállát nyomja” – fogalmazott. Hozzáfűzte: a rendfenntartó erők nem rendelkeznek elegendő kapacitással ahhoz, hogy ötmillió emberre rá tudják kényszeríteni a szabályok betartását.

Zárásképpen kijelentette: a koalíció nem maradna fenn sokáig, ha minden miniszter „gyermeteg megnyilvánulása” után javasolná valakinek a leváltását.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »