Matovič Sulík nélkül kormányozna, erről írt a Facebookon

Matovič Sulík nélkül kormányozna, erről írt a Facebookon

Igor Matovič a Facebookon tett közzé bejegyzést a kormányválságról, és arról, hogyan képzeli el a következő időszakot. A posztot szemléztük. 

Megemlíti, hogy Richard Sulík nyilvános ígéretet tett arra, hogy ha nem Matovič lesz a miniszterelnök, távozik a kormányból. A kormányfő úgy értékeli, hogy ez kulcsfontosságú a béke szempontjából: nem lesz stressz, sértegetés. Emellett persze az egészségügyi bizottság elnökének lemondását, és a “kölcsönminisztérium” visszaadását is követelik az SaS-től.

Ezen feltételeknek az SaS nem felelt meg. Habár Sulík beadta lemondását, új feltételeket állított: visszatérne az újjáalakult kormányba. Az ok gyerekes: ha Igor ott van, én is ott akarok lenni – írja Matovič.

Hírdetés

Három párttal megpróbáltunk egyezségre jutni, de az egyik elnöke személyes érdekeit pártja és Szlovákia érdekei fölé emelte, kihúzta pártját a koalícióból.

Nekünk, hármunknak – az OĽaNO-nak, a Sme rodinának és Za ľudínak – az a feladatunk, hogy megegyezzünk egy hárompárti koalícióról. Nehezebb lesz a parlamentben, de úgy gondolom, az ilyen koalíció sok jó dolgot elérhet.

Lemondásom természetesen érvényes, már csak egy apró lépés hiányzik: megállapodást kell írni arról, hogy követeléseinket az átalakított koalíció teljesíti.

(LB/TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »