Matovič Slotához hasonlította a szlovák külügyminisztert

Matovič Slotához hasonlította a szlovák külügyminisztert

Közös sajtótájékoztatót tartott Igor Matovič és Gyimesi György, amelyben a szlovák külügyminiszter legutóbbi kijelentéseire reagáltak.

Gyimesi György szerint a szlovák külügyminiszter legutóbbi kijelentései durván megsértik a szlovák-magyar kapcsolatokat. Rastislav Káčer a Markíza televízió Na Telo Plus című műsorában arról beszélt, hogy Orbán Viktornak reális területi követelései vannak Szlovákiával szemben.

Gyimesi György szerint

Hírdetés

Rastislav Káčer ezzel azt a retorikát folytatja, amelyet a kilencvenes években Ján Slota engedett meg magának a magyarokkal szemben.

„Ilyenről még soha egyetlen releváns magyar médiában nem írtak és ilyet még egyetlen meghatározó magyar politikustól sem mondott” – jegyezte meg Gyimesi.

A képviselő szerint lassan tizenhárom éve annak, hogy a soviniszta retorika a magyarokkal szemben megszűnt, de Rastislav Káčer újra előhúzta a magyar kártyát. Gyimesi szerint Káčer ezzel a kijelentésével átlépte a vörös vonalat.

Igor Matovič szerint is megengedhetetlen Káčer kijelentése, ugyanis nagyon súlyos vádakkal illette Magyarországot. Matovič is megjegyezte, hogy ilyet utoljára Ján Slota szájából hallott.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »