Matovič nem ad utasítást, hogyan szavazzon az OĽANO Ficóról

Matovič nem ad utasítást, hogyan szavazzon az OĽANO Ficóról

Az OĽANO képviselőinek maguknak kell eldönteniük, hogyan szavaznak majd, ha a parlament arról fog dönteni, felfüggeszti-e Robert Fico (Smer) mentelmi jogát és ezzel lehetővé teszi vizsgálati fogságba helyezését – nyilatkozta Igor Matovič pártelnök. Hozzátette, semmilyen irányban nem akarja befolyásolni mozgalma képviselőit. Peter Pčolinský, a Sme rodina frakcióvezetője azt mondta, akkor foglalkoznak majd a kérdéssel, ha ténylegesen terítékre kerül.

„Nem akarok vérben forgó szemekkel bosszút állni és kihasználni a parlamenti többségünket. De ha a bűnüldöző szervek elengedhetetlennek tartják ezt a lépést, akkor alighanem segíteni kell nekik” – mondta Matovič. Hozzátette, Maroš Žilinka főügyésznek kell eljuttatnia a parlamentbe a vizsgálati fogsággal kapcsolatos kérvényt, és reméli, hogy a törvények alapján és a társadalom érdekei szerint fog eljárni.

Hírdetés

„Akkor foglalkozunk majd ezzel, ha a parlament megkapja a kérvényt, megvitatja a mentelmi bizottság, és a plénum elé kerül. Kérvény még nincs, ezért nem akarok hipotetikus kérdésekkel foglalkozni” – jelentette ki Pčolinský.

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség eljárást indított Robert Fico, a Smer elnöke és Robert Kaliňák volt belügyminiszter ellen, sajtóinformációk szerint bűnszervezet megalapításával és irányításával gyanúsítják őket. Kaliňákot őrizetbe vette a rendőrség, de mivel Fico parlamenti képviselői, letartóztatásához a parlamentnek is hozzá kell járulnia.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »