Matovič marasztalná Korčokot a kormányban, Sulíknak is üzent

Matovič marasztalná Korčokot a kormányban, Sulíknak is üzent

Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter, a legnagyobb kormánypárt elnöke hétfőről keddre virradó éjjel közölt facebook-posztjában jelezte, hogy szeretné, ha az SaS által jelölt Ivan Korčok külügyminiszter maradna a kormányban.

Matovič Milan Kňanžko Aktiualty.sk-n megjelent kommentárjára reagált. Abban Kňažko arról értekezett, a szlovák “külpolitika megvalósításában folyamatosságra van szükség” és az “nem függhet a választási eredményektől, a pártok közötti nézeteltérésekről”. Méltatja Korčokot, majd kiemelni:

“Szövetségeseinkkel szemben is korrekt lenne, ha posztján maradna a kormány összetételének megváltozása után is”

fogalmazott.

Matovič úgy tűnik vevő az ötletre, azt emelte ki ugyanis facebookos bejegyzésében, hogy Sulíkkal ellentétben Korčokkal sosem volt konfliktusa.

Hírdetés

“A néhány, tavaly és idén elhangzott kormánybuktatásról szóló kemény megjegyzésen könnyen túlteszem magam. Rišo, rajtad a sor”

írta Matovič, amivel mintha azt üzente volna Sulíknak, hogy segítsem meggyőzni Korčokot.

Az SaS ultimátuma szerdán lejár, és ha semmi sem változik, akkor a liberálisok négy minisztere, köztük a külügyminiszter is, benyújtja lemondását, a kormány pedig tényleges szétesik.

Egyesek még mindig nem tartják kizártnak, hogy Matovič végül enged az SaS-nek, és az utolsó pillanatban elfogadja azt az ajánlatot, hogy ő is és Richard Sulík is távozik a kormányból.

A külügyminiszteri poszt kapcsán több név is felmerült, köztük Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke, valamint Miroslav Wlachovský neve is (ez utóbbi az atlantista GLOBSEC-hez is kötődik).

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »