Matovič, Krajčí és Čaputová is óvatosságra inti Szlovákiát

Matovič, Krajčí és Čaputová is óvatosságra inti Szlovákiát

Igor Matovič, Marek Krajčí, egészségügyi miniszter és Zuzana Čaputová is szólt az ország lakosságához az év utolsó napján. Mindhárman azt mondják, állampolgári fegyelem nélkül nem tudunk túljutni a koronavírus-járványon.

Zuzana Čaputová államfő körültekintésre és visszafogottságra int az idei szilveszter kapcsán. Úgy véli, egy átmulatott éjszaka nem ér annyit, hogy az egészségügyi dolgozók kimerülését kockáztassuk, vagy az egészségünket, illetve a hozzátartozóink egészségét veszélyeztessük miatta. Az államfő azt üzeni a lakosoknak, hogy az új évet reménnyel és alázattal telve üdvözöljék. „Spóroljunk az erőnkkel, nagy szükségünk lesz rá” – hangsúlyozta Čaputová, hozzátéve: a szilveszter éjszaka nagymértékben meghatározza, hogy milyen lesz a járványügyi helyzet Szlovákiában a következő napokban, hetekben.  

Marek Krajčí egészségügy-miniszter azt kéri az állampolgároktól, hogy idén szilveszterkor is viselkedjenek felelősségteljesen, és ne feledkezzenek meg az új típusú koronavírus terjedését korlátozó óvintézkedések betartásáról. Hozzátette: más országokhoz képest nálunk lazábbak az óvintézkedések, a kormány a lakosok felelősségteljes viselkedésére számít. Az egészségügyi tárca óva int az alkoholfogyasztástól a világjárvány idején.

Hírdetés

–  hangsúlyozta Krajčí, hozzátéve: csak a lakosság nagyobb részének beoltása után lélegezhetünk fel majd óvatosan.

Igor Matovič kormányfő a rendkívül súlyos járványhelyzetre hivatkozva a közösségi hálón felszólította a lakosokat, hogy maradjanak otthon. Úgy véli, a legfőbb probléma, hogy az emberek nem tartják be az otthoni látogatásokra vonatkozó ajánlásokat és óvintézkedéseket.

Figyelmeztetett, hogy a kórházakat az összeomlás fenyegeti, és egyre több az idős páciens.

„A kórházi dolgozók totális kimerültsége miatt maradjanak ott, ahol vannak, és mondjanak le minden, mára tervezett nagy bulit olyanokkal, akikkel nem egy háztartásban élnek. Szó szerint emberéletek forognak kockán” – figyelmeztetett Matovič, aki szerint a lakosoktól függ, a továbbiakban hogyan fog alakulni a járványhelyzet.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »