Matovič keményen nekiment az orvosoknak, megkurtítaná a fizetésüket

Matovič keményen nekiment az orvosoknak, megkurtítaná a fizetésüket

Igor Matovič nemrégiben bejelentette, a kormány fontolgatja annak lehetőségét, miként lehetne megszüntetni az orvosok számára bevezetett „fizetési automatát”.

Az egyik szakmai szakszervezet (Egészségügyi és Szociális Szolgáltatások Szlovák Szakszervezete – Slovenský odborový zväz zdravotníctva a sociálnych služieb, SOZ ZaSS) élesen bírálta a pénzügyminiszter támadó szavait és elutasították annak lehetőségét, hogy a kormány eltörölje a fizetési automatát. A szakszervezet közleménye szerint ezzel a kormány tulajdonképpen külföldre űzné a szlovákiai orvosokat.

Hírdetés

Matovič még egy múltheti konferencián beszélt arról, hogy kezdeni kellene valami az automatikus fizetési rendszerrel, amely szerinte úgy garantálja az orvosok fizetésének folyamatos emelését, hogy közben a teljesítményüket nem veszi figyelembe.

Anton Szalay, a szakszervezet elnöke közölte, hogy „a normális ember nem győz csodálkozni, ha ilyeneket hall a pénzügyminisztertől”. Matovič egyenesen odáig ment, hogy „lazsálással”, „naplopással” vádolta meg az orvosokat, ami igen éles bírálatot váltott ki a szakmai szakszervezetek részéről. Szalay szerint a pénzügyminiszter ezzel csak azt éri el, hogy még nagyobb ütemben távozzanak külföldre a szlovákiai orvosok és szakápolók.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »