Matovič és a valóság

Matovič és a valóság

Igor Matovič és csapata erőteljesen elkezdett kampányolni. Bár a szeptemberi választásig még bőven van idő, Matovičék úgy gondolják, ideje megfogni a munka végét.

Igor Matovič országjárásba kezdett. Egy kötetlen fórumon áll ki az emberek elé és azt magyarázza, mit tettek (vagy nem tettek) az ország lakosaiért az elmúlt kormányzati ciklusban. Láttunk már hasonlót! Pár éve még Bugár Béla, többek között Érsek Árpáddal azért járta a magyar vidéket, hogy a polgároknak elmagyarázza, miért is kellett a Smerrel és az SNS-szel kormányra lépni. Bugár Béla nem volt túl népszerű ezzel a kampányával, a magyar emberek nagy része átlátott a Most-Híd akkori politikáján, és nem nyelték le a keserű pirulát.

Matovičnak sem lehet több sikerélménye. Elkéstek már a maffia elleni harc eredményeinek bemutatásával.

Hírdetés

Volt négy évük arra, hogy bizonyítsanak. Még ha sikerült is néhány választási ígéretet teljesíteniük, az mind eltörpült az mellett, amit műveltek. Az elmúlt néhány évben káoszt, zűrzavart, és frusztrációt teremtettek. Matovičék ezzel a bizonyítvánnyal merészkednek az emberek közé, magyarázva, hogy nincs semmi gond, továbbra is lehet rájuk számítani.

A valóság azonban teljesen más. Az emberek nagy része azért vesz részt a fórumokon, hogy Matovičnak szemtől-szembe jól megmondja a magáét.

Vajon mit érez ilyenkor az egykori miniszterelnök? Tudatában van annak, hogy a különböző közvélemény-kutatások alapján ő az egyik legnépszerűtlenebb politikus? Továbbra is politikai megváltóként tekint magára?

Talán legbelül ő is érzi, hogy az emberek bizalmát már elveszítette. Ugyanakkor, ismerve Matovič önfejűségét, ezt soha nem fogja magának beismerni, és minél nagyobb ellenszenvvel fogadják majd őt a választók, annál elszántabb lesz. Még inkább be akarja majd bizonyítani, bizony még mindig ő a kiválasztott, akinek vezetnie kell a népét. Ez egy nagyon szomorú helyzet. Abszolút jószándékkal mondjuk, Matovičnak szakember segítségére van szüksége. Most még élvezi ezt a káoszt, de mi lesz akkor, ha ez az élvezet gyűlöletté és ellenszenvé alakul át? Minden hibája ellenére Matovič nem egy rosszakaratú ember, de van az a lelki állapot, amely már visszafordíthatatlan károkkal járhat. Csak remélni tudjuk, hogy Matovič nem jut el odáig.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »