Matovič a járványkezelés további részleteiről: A kormányfő összehívja az ország tudósait, szakértőit

Matovič a járványkezelés további részleteiről: A kormányfő összehívja az ország tudósait, szakértőit

9,5 hét telt el a lockdown és 2 hét a covid-automata bevezetése óta. Ideje értékelnünk. Ennek legjobb mutatója a kórházakban ápolt koronavírus-fertőzöttek száma. Február 21-én Szlovákia rekordot döntött, közel 4000 személlyel.

Nálunk minden rendelkezés ellenére a kórházban ápolt betegek száma folyamatosan emelkedik. Ellentétben például a britekkel vagy portugálokkal, akik hasonló helyzetben vannak, voltak, mint Szlovákia.

“Nem tudjuk megállítani” – fogalmazott a kormányfő, aki elismerte, hogy decemer közepe óta az államfő kérésének is eleget téve átadta a járvány irányítását a szakértőknek.

Hírdetés

9,5 hete az ország a tudósok és szakértők kezében van, hangsúlyozta a kormányfő. ENnek ellenére nem látni különbséget a járvány alakulását illetően.

Ebből adódóan Matovič holnap délutánra széleskörű kerekasztalt hívott össze, minden érintett szakember részvételével. Meghívást kap mindenki, aki az elmúlt két hónapban megnyilvánult a járványban. Ezen az egyeztetésen szeretné áttekinteni, hogy hogyan tovább.

Hogyan és milyen formában hozzák meg az új intézkedéseket úgy, hogy azok hatékonyak is legyenek.

Frissítjük.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »