Mától új szolgáltatások állnak rendelkezésre a Gyija alkalmazásban

Az új szolgáltatások május 17-től állnak rendelkezésre a Gyija (Дія) alkalmazásban – jelentette ki Mihail Fedorov digitális átalakulásért felelős miniszter.

Fedorov csak három szolgáltatást jelentett be a teljes listáról, amelyeket a Gyija Summit bemutatóján mondtak el.  

A miniszter szerint a három legfontosabb szolgáltatás közé tartozik az online lakcím bejelentés, a Gyija aláírás és az egyéni vállalkozó automatikus bejelentése.

A tárcavezető elmondása szerint az online lakcím bejelentés az egyik legnépszerűbb szolgáltatás Ukrajnában, amely sorbanállás nélkül lesz elérhető.  

A lakcím bejelentés megváltoztatásához kérelmet és online visszaigazolást kell benyújtania az ingatlan tulajdonosától. Most Kijev, Harkiv, Vinnyica, Luck, Rivne városok vesznek részt a kísérleti projektben, egy éven belül a szolgáltatás az egész országban elérhető lesz.

Hírdetés

Most, hogy a közszolgáltatások nagy részét megkapjuk, személyes azonosításra van szükség, ideértve a digitális aláírást is.  

Leggyakrabban a digitális aláírást a köztisztviselők, vállalkozók, könyvelők, felhatalmazott személyek vagy vállalkozások igazgatói, valamint olyan állampolgárok használják, akik online szolgáltatásokat kapnak – jegyzi meg Fedorov, idézi a Liga.net.

Ami az egyéni vállalkozók automatikus bejelentését illeti, tavaly nyáron a Digitális Átalakulás Minisztériuma elindította a vállalkozás online regisztrációját a Gyija (Дія) portálon, ami 10 perc alatt megtehető.

 Az egyéni vállalkozó automatikus regisztrációja jelentősen leegyszerűsíti a pályázat felülvizsgálati folyamatát.

Ezenkívül a csúcstalálkozón bemutatják a Gyija szolgáltatás egyéb funkcióit, többek között a járművezetők számára nyújtott új szolgáltatásokat, a bírságokról szóló értesítést és a jogosítványok cseréjét, az online adóbefizetést, az e-demokrácia szolgáltatásait, valamint a preferenciális jelzálogkölcsön lehetőségeket.

A csúcstalálkozó online közvetítése május 17-én lesz elérhető a Gyija weboldalon.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »