Mától igényelhető a tízmilliós ingyenhitel

A nulla százalékos kamattal felvehető kölcsön elsősorban a mikro- és kisvállalkozásokat támogatja, emlékeztet közleményében az MFB. A bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására felhasználható forrást elsőként a turizmusban, a vendéglátásban, a kultúra és a sport területén működő társaságok igényelhetik.

A nulla százalékos kamattal felvehető kölcsön elsősorban a mikro- és kisvállalkozásokat támogatja. A kedvezményezettek körébe kerülnek azok is, amelyek az új korlátozó intézkedések miatt válnak majd jogosulttá bértámogatásra. A kölcsön legfontosabb feltétele, hogy a hiteligénylőnek 2019-re lezárt üzleti évet kell felmutatnia, de kizáró ok, ha ekkor a teljes üzleti év üzemi eredménye negatív.

Hírdetés

A Magyar Fejlesztési Bank hozzáteszi, hogy a kölcsönt csak olyanok kérhetik, akik a kérelemre jogosult tevékenységet 2019. január 1-jén már főtevékenységként végezték. Az érintett tevékenységi körök listáját az MFB közzéteszi a honlapján – olvasható a közleményben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »