Márki-Zay saját frakció alapításán ügyködik, lemorzsolódást vizionál

Szeretne az ellenzéki miniszterelnök-jelölt egy új frakciót azoknak, akiket gyurcsányi megállapodás kihagyott.

Márki-Zay Péter az ATV Egyenes beszéd műsorának volt a vendége. A műsorban megjegyezte a jelölt, hogy szeretné a civileknek és a kispártoknak is biztosítani a parlamenti képviseletet, ezért Pálinkás Józsefnek a pártjából, az Új Világ Néppártból készítene egy hetedik frakciót. Elmondta, hogy a civilek kijelölésébe neki is lenne beleszólása.

Mi a helyzet a Párbeszéddel?

Hírdetés

A baloldali jelölt elmondta, hogy csak és kizárólag akkor ülne be a Párbeszéd frakciójába, ha Pálinkás pártja nem alapíthatna saját frakciót. Kifejtette továbbá, hogy a hatpárti megállapodást irányadónak tartja, de nem feltétlenül kötelező érvényűnek, mert nem tudja, hogy miben egyeztek meg a pártok.

A műsorvezető azon felvetésére, hogy a DK-sok nagy része épp Márki-Zayt utasítják el, ő csak annyit válaszolt, hogy a DK a legerősebb ellenzéki párt.

Tóth Csaba esete

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a DK-nak, a Jobbiknak és az MSZP-nek a szemére vetette, hogy támogatták Tóth Csabát. Szeretné, ha most már ez a három párt támogatná az elszámoltatást. Arra, hogy a rasszizmus, korrupciógyanú és az állampárti múlt kizáró ok az ellenzéki összefogásban a műsorvezető megjegyezte: érdekes lesz figyelni azt, hogy kik morzsolódnak le a következő hónapokban.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »