Már van egy halálos áldozata az európai ítéletidőnek

Már van egy halálos áldozata az európai ítéletidőnek

Rendkívüli időjárás köszöntött be Európába és a helyzet egyre romlik. Nyugat-és Közép-Európában ónoseső, északabbra sűrű havazás és orkán erejű szél okoz problémákat. Németországban már egy halálos áldozata is van az ítéletidőnek: az ónoseső miatt egy kamion lesodródott az úttestről majd fának ütközött és a sofőr életét vesztette.

Észak-Rajna-Vesztfália, Hesszen, Szászország, Alsó-Szászország és Türingia tartományokban sűrű havazás nehezíti a közlekedést, délebbre pedig az ónoseső. Svábföldön néhány óra alatt 32 közúti balesetet regisztráltak. Több száz német repülőjáratot függesztettek fel, és a vonatközlekedés is akadozik.

Németország és Közép-Európa déli felében azonban folyamatosan nő a hőmérséklet.

Csehországban leginkább az autópályákon vannak fennakadások a havazás vagy az ónoseső miatt, leginkább az ország nyugati felében. A D5-os autópályán a 126-os kilométerkőnél baleset miatt  az autópályát lezárták (18:02), egy kilométerrel odébb, Prága irányába egy másik baleset során egy kamion csúszott ki. A D6, D10 és D7-es autópályákon a hó rontja a közlekedésbiztonságot, ami az este beköszöntével megfagyhat.

Hírdetés

Szlovákiában leginkább az ónoseső veszélyezteti az autósokat. A koraesti órákban Besztercebánya és Kassamegyében ugyan még inkább „csak” havazik, de dél felől már elkezdett beáramolni a melegebb levegő, emiatt a megyék déli felében már ónosesőre kell számítani.

Ónosesőt jelentettek, Gyűgy és Hontnémeti környékén, a Cukmantel (Zuckmantel) háhónál, a Hodrushámor-Zsarnóca közti III/2350 úton, és csúsznak Selmcebánya II. és III. osztályú útjai is Körmöcbánya, Újbánya, Garamszentkereszt térségében. Ónoseső nehezíti a közlekedést a Rimaszombati járásban is.

Az ónoseső csak valamikor a hajnali órákban vált át esőre, miközben a hőmérséklet a déli járásokban +10 fokig is emelkedhet.

iMeteo.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »