Már haldoklott a beteg, amikor beismerte, hogy oltásigazolása, amit felmutatott, hamis

Már haldoklott a beteg, amikor beismerte, hogy oltásigazolása, amit felmutatott, hamis

Halálos ágyán ismerte be egy koronavírusos beteg, hogy az oltási igazolványa, amelyet bemutatott az orvosoknak, tulajdonképpen hamis, mert ő nincs beoltva. A felkavaró esetetet Ioana Codru, a Szeben megyei sürgősségi kórház intenzív osztályának főorvosa ismertette a sajtóval, azzal a céllal, hogy mások okuljanak a történetből.

Hírdetés

Az orvos azt is elmondta, hogy fiatal páciense, nemsokára azután, hogy bevallota, hogy hamis a zöld igazolványa, meghalt. A negyedik járványhullám legmegrázóbb esete volt ez – magyarázta a szakember, hiszen az oltással elkerülhette volna azt, hogy meghaljon.

Nem ez a fiatalember az egyetlen, aki hamis papírokat gyártatott magának, sokan ezt tették. A járvány első frontján dolgozó orvosok azt kérik a hamis oltásigazolásokkal üzletelőktől, hogy gondolják meg alaposan, mielőtt bárkinek is hamis oltáspapírt adnak, mert az illető az életét kockáztatja megfertőződés esetén.

Egyébként a kórházban ápolt súlyos betegek többsége nem élt az oltás lehetőségével eddig. Sokan a kórházban már vállalnák az oltást, de akkor, sajnos, már késő. (DCNews)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »