Már a második helyen az érsekújváriak

A szlovák jégkorong-bajnokság (Tipos Extraliga) péntek esti fordulójában az érsekújvári bikák idegenben léptek pályára a Lipószentmiklós otthonában és magabiztos győzelemmel folytatták remek szereplésüket a bajnokságban.

A szlovák jégkorong-bajnokság (Tipos Extraliga) ötödik fordulójában megszerezte harmadik győzelmét az Érsekújvár miután a Liptószentmiklós otthonában magabiztos győzelmet arattak az újvári bikák.

Hírdetés

A Majoross Gergely vezette újváriak már a találkozó negyedik percében megszerezték a vezetést Peter Šišovkský góljával, majd hat perccel később a vendég újváriak megduplázták előnyüket Austin Farley góljának köszönhetően. A hazaiak az első harmadban nem tudtak szépíteni, így az újvári bikák kétgólos előnyével zárult az első harmad.

A második játékrészben is az újváriak próbálkoztak több kapuralövéssel és a második harmad elején az újváriak megszerezték harmadik góljukat is Juraj Mikuš révén, ezzel lényegében el is dőlt a három pont sorsa. A záró játékrészben a hazaiak ugyan szépíteni tudtak a mérkőzés hajrájában, de ez már csak a szépítésre volt elegendő. Az újváriak ezzel megszerezték harmadik győzelmüket is a bajnokságban és a tabella második helyére zárkóztak fel, miután a címvédő Slovan sem tudott nyerni az Igló otthonában, valamint a Poprád és az Eperjes is hazai pályán szenvedett vereséget, így Majorosss Gergely együttese nagyot lépett előre a táblázaton. A bajnokságban már csak egyetlen nyeretlen csapat van a HC Kasssa ugyanis öt fordulót követően is nulla pont nélkül áll a tabella utolsó helyén.

Ami pedig a kanadai táblázatot illeti, az Érsekújvár remek szezonkezdete ott is meglátszik, hiszen az újváriak támadója Austin Farley áll az élen 9 ponttal, öt gólja mellet négy gólpasszt is kiosztott, valamint a harmadik helyen is egy érsekújvári játákos áll a szintén amerikai légiós Robby Jakcson aki az öt forduló alatt eddig 8 kanadai pontot termelt, három góllal és öt gólpassszal.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »