Már a belügyi államtitkár is egy Sztojka

Már a belügyi államtitkár is egy Sztojka

Orbán Viktor javaslatára szeptember 1-jei hatállyal a Belügyminisztérium államtitkárává nevezte ki Sulyok Tamás köztársasági elnök Sztojka Attila korábbi roma kapcsolatokért felelős kormánybiztost, derül ki a csütörtökön késő este megjelent Magyar Közlönyből. Sztojka Attila korábbi, kormánybiztosi kinevezését augusztus 1-jével vonták vissza, ezek szerint azért, hogy később államtitkár lehessen.

Sztojkát 2022 júniusában második alkalommal is kinevezték kormánybiztosnak, annak ellenére, hogy akkor év elején szivárgott ki egy hangfelvétel, amin Sztojka szerződéseket és támogatásokat helyezett kilátásba egyes ORÖ-képviselőknek, ha a kormány számára megfelelő jelölt lesz a listavezető a cigány nemzetiségi listán.

A felvétel szerint a kormánybiztos arról beszélt a meghívott képviselőknek, hogy nem fognak rosszul járni, ha a megfelelő listavezetőre szavaznak. A jelenlévőket ugyanakkor arra is figyelmeztette, hogy „BM-esként mindenkiről tudok sok mindent. Azt is tudom, hogy mikor beszélt kivel, meg hogyan.” Sztojka később állította, hogy csak a cigány önkormányzat csődközeli helyzetéről és a „roma” akadémiáról beszélgettek.

Egy másik felvételen pedig azt mondta a kormánybiztos, hogy ha nem az Orbán-kormány megy tovább, a „romaügynek” vége, ami azt jelentette volna, hogy a cigányügyet „vagy a Jobbik veszi át, vagy a melegek”.

Hírdetés

Sztojka Attila kinevezésével egy időben, szintén szeptember 1-jei hatállyal nevezik ki belügyi államtitkárnak Kósa Ádámot is.

(Telex nyomán)

Újabb hangfelvétel: a cigányok fogják megmenteni a Fideszt – de meg is kérik az árát

"A BM-ben mindenkiről tudunk mindent" – Pintér szerint mégsincs Sztojka-ügy

A kormány cigányügyi biztosa, Sztojka Attila "esélyteremtési" igazgatósága tiltotta ki a Mi Hazánk fórumát

A cigány kormánybiztos így biztosította a fajtársak Fidesz-hűségét: "BM-esként mindenkiről tudok sok mindent"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »