Manhercz hét gólja csúcsbeállítás az egyenes kieséses szakaszban – az elődöknek büntetők is kellettek hozzá

Történelmi teljesítményt nyújtott szerdán a horvátok elleni 15-11-re megnyert olimpiai negyeddöntőben Manhercz Krisztián, a magyar vízilabda-válogatott játékosa.

Az olimpiák történetében ezt megelőzően 11 játékos dobott 7, vagy annál több gólt, azonban az OSC klasszisának teljesítménye sok mindenben kiemelkedik mind közül.

A rekordot Németh János, a jugoszláv Zoran Jankovic és a szerb Aleksandar Sapic tartják, ők kilencszer találtak be egy mérkőzésen, de előbbi kettő a Japán (1932 és 1968), utóbbi pedig 2008-ban a Kína elleni csoportmérkőzésen volt tarthatatlan. (Idővel a szabályok is változtak a sportágban, például éppen a 2008-as pekingi volt az első olimpia 8 perces negyedekkel, előtte 7 perc volt egy játékrész – a szerk.)

Hírdetés

Az egyenes kiesés szakaszt tekintve hét gól a csúcs, mindkettő az 1968-as olimpián született, ráadásul néhány órán belül: a bronzmérkőzésen Felkai László az olaszok, a döntőben pedig a szovjet Alekszej Barkalov a jugoszlávok ellen talált be hétszer, ugyanakkor az akkori, csak ezt az olimpiát megélt szabályok szerint minden harmadik szabálytalanság után négyméteres járt (ma már négyméteres sem létezik, ötméteres van helyette – a szerk.), így mindketten góljaik jelentős részét így szerezték.

Manhercz Krisztián szerda este Tokióban hét gólt lőtt a horvátoknak, a magyarok az elődöntőben pénteken a görögökkel találkoznak.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »