Májustól drágul a gáz ára Ukrajnában és kerítésnek csapódott egy kamion Szőlősvégardóban: április 26-i hírösszefoglaló

Májustól drágul a gáz ára Ukrajnában és kerítésnek csapódott egy kamion Szőlősvégardóban: április 26-i hírösszefoglaló

Májustól drágul a gáz ára Ukrajnában; Kerítésnek csapódott egy kamion Szőlősvégardóban (Video); Belpolitikai következményei lesznek, ha nem az oroszok robbantottak a cseh lőszergyárban; Daniljuk: Oroszország nem mondott le Ukrajna elfoglalásáról; A csernobili katasztrófa áldozataira emlékeztek Beregszászban. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. április 24-25-én.

Ukrajnában a Naftohaz gázszolgáltató társaság közzétette a gáz éves tarifáját. Figyelembe véve más szállítók árajánlatait, a gáz ára 2021 májusától emelkedni fog. 2022. április 30-ig egy köbméternyi gáz 7,96 hrivnya lesz.  

Április 25-én, vasárnap dél körül a Tiszaújlak-Nagyszőlős autóúton Szőlősvégardóban egy közlekedési baleset történt. A szemtanúk a Közlekedési szolgáltatások-Nagyszőlős (Транспортні послуги – Виноградів) nevű Facebook-csoportba tettek közzé a fényképeket és a videót.

Hírdetés

Milos Zeman cseh államfő szerint a 2014-es dél-morvaországi vrbeticei lőszerraktárban történt robbanásokkal kapcsolatban az események két forgatókönyv szerint is bekövetkezhettek, és a rendőrség feladata megállapítani, mi is történt valójában.

Olekszandr Daniljuk, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) ex-titkára az Ukrajna 24 tévécsatorna egyik műsorában kijelentette, hogy Oroszország nem mondott le Ukrajna elfoglalásának terveiről. Daniljuk szerint még semminek nincs vége. Csak a jéghegy csúcsát látjuk, a külső megnyilvánulásokat.

A csernobili katasztrófa 35. évfordulója alkalmából megemlékezésre került sor Beregszászban, a Hősök terén, a tragédia beregszászi áldozatainak emlékművénél. Úgy tűnhetne, hogy minden évvel távolabb kerülünk 1986. április 26-tól, s fokozatosan csillapodniuk kellene az érzelmeknek, ám mindmáig tragikus és gyászos e dátum számunkra, s az egész világ számára is – közölte közösségi oldalán Babják Zoltán polgármester.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »