Magyarország Ungvári Főkonzulátusának felhívása és a hó eltakarítása érdekében egy férfi kitalált egy gyilkosságot: február 15-i hírösszefoglaló

Magyarország Ungvári Főkonzulátusának felhívása és a hó eltakarítása érdekében egy férfi kitalált egy gyilkosságot: február 15-i hírösszefoglaló

Magyarország Ungvári Főkonzulátusának felhívása az Ukrajnába történő beutazásról; Ukrajnában a hó eltakarítása érdekében egy férfi kitalált egy gyilkosságot; A tudás érték – állandóan fejleszteni kell – Diplomaosztó az ungvári egyetemen; Müller Cecília elárulta mi okozza a fertőzésszámok újbóli növekedését; Koronavírus: Szükségállapotot vezetnek be Csehországban. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. február 15-én.

Ukrajnába minden állampolgár beutazhat, de 2021. február 15-től változtak az ország besorolási kategóriák! A beutazás feltétele, az érvényes útiokmányok és egyéb feltételek  mellett, hogy olyan egészségbiztosítással rendelkezzenek, amely fedezi egy esetleges koronavírus fertőzés valamennyi (kezelési, elkülönítési, stb.) költségét.

Ukrajnában, Csernyihiv megyében egy helyi lakos felhívta a rendőrséget, és mostohaapja meggyilkolásáról tett feljelentést. A bejelentő egyúttal elmondta, hogy speciális felszereléseket kell bevonni, mivel a hó miatt lehetetlen megközelíteni az udvart.

Hírdetés

Az Ungvári Nemzeti Egyetem Ukrán-Magyar Oktatási-Tudományos Intézetében évente két alkalommal kerül sor diplomaosztó ünnepségre. Nyáron a baccalaureus hallgatók, illetve a természettudományi szakirányban végzett magiszter hallgatók vehetik át okleveleiket, míg a téli időszak a bölcsészettudományi szakos hallgatóké.

A brit mutáns vírus okozhatja a fertőzésszámok ismételt növekedését itthon. Ebből eddig 69 esetet igazoltak, és 35 további megbetegedést jelenleg is elemeznek – mondta az országos tiszti főorvos az M1-nek. Müller Cecília hozzátette: a vírus brazil, illetve dél-afrikai változatát még nem azonosították Magyarország területén.

Tizennégynapos szükségállapotot hirdetett ki hétfőtől Csehországban a koronavírus-járvány miatt a kormány.  Az új szükségállapot, amelynek kihirdetését a regionális elöljárók közösen kérték a kormánytól, hétfőn kezdődik, tehát gyakorlatilag azonnal, ahogy lejár a jelenlegi, október 5-e óta tartó szükségállapot.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »