Magyarország-ellenes álhírkampány az EP baloldaláról

Magyarország-ellenes álhírkampány az EP baloldaláról

A szélsőséges hungarofóbok hazugságkampánya miatt Gál Kinga és Deutsch Tamás levélben fordult Roberta Metsolához, az Európai Parlament elnökéhez.

A hungarofób szélsőbaloldalnak helyet adó Európai Parlament – mandiner

Gál Kinga és Deutsch Tamás a történtek miatt levélben fordult Roberta Metsolához, az Európai Parlament elnökéhez.

Az elmúlt napokban az Európai Parlament központi és tagállami képviseleteinek közösségi média felületein Magyarországot hamis színben feltüntető tartalom jelent meg – olvasható a Fidesz EP-képviselőinek hivatalos oldalán.

„Az Európai Parlament kommunikációs gyakorlatában eddig példátlan, összehangolt lejárató akciót a Fidesz Európai Parlamenti Képviselőcsoportja nevében a leghatározottabban visszautasítjuk” – írta Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselőcsoportjának elnöke és Deutsch Tamás, a képviselőcsoport vezetője Roberta Metsolának, az Európai Parlament elnökének címzett levelében .

Hírdetés

Győri Enikő, a Fidesz EP-képviselője emlékeztetett: a jelenlegi, válságokkal terhelt helyzetben Európa megosztása helyett összefogásra van szükség.

A Fidesz EP-képviselői levelükben felszólítják Metsola elnököt, hogy vessen véget az álhírkampánynak és számoltassa el a felelősöket.

Az említett álhírkampány az Európai Parlament közösségi médiafelületein legalább 12 nyelven jelent meg, és tüntette hamis színben Magyarországot. Az EP angol, bolgár, horvát, cseh, finn, német, görög, holland, lengyel, portugál, szlovák és spanyol nyelvű közösségi média felületein megjelent tartalmak a szeptemberi plenáris ülésen elfogadott Magyarországról szóló Delbos-Corfield-jelentés legelfogultabb megállapításait jelenítik meg, azt a látszatot keltve, mintha az EP állásfoglalásában foglalt állítások tények lennének – ismertették.

„Az EP baloldali többsége immár egy évtizede politikai bosszúhadjáratot folytat a magyar kormány ellen”

„Már az is az európai együttműködés aláásásaként értelmezhető, hogy az Európai Parlament baloldali többsége immár egy évtizede politikai bosszúhadjáratot folytat a magyar kormány ellen, az azonban végképp elfogadhatatlan, hogy az Európai Parlament adminisztrációja az egyik tagállammal szemben kiterjedt álhírkampányba kezdjen” – emelték ki a képviselők. 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »