Magyar Szövetség: Gyimesi György nem indul a pártelnöki posztért

Magyar Szövetség: Gyimesi György nem indul a pártelnöki posztért

Nem indul a Szövetség pártelnöki posztjáért Gyimesi György. A párt egyik jelenlegi alelnöke hosszú facebookos bejegyzésben fejtette ki, hogy miért jutott erre az elhatározásra a Szövetség III. Országos Kongresszussának napján.

Gyimesi kiemelte: nagy reményekkel érkezett „haza” a Magyar Szövetségbe, abban bízva, hogy a becsületes munka meghozza a gyümölcsét.

  „Meg voltam győződve ugyanis arról, hogy lendületemmel, összefogással, kemény munkával, felkészültséggel be tudjuk vezetni a pártot a parlamentbe. Oda, ahol a felvidéki magyarok is látni szeretnék magukat. Megérdemelnék ugyanis, hogy országos szinten is képviseletük legyen, hogy égető problémáikkal szisztematikusan foglalkozzanak. Sajnos ez az elképzelésem nem valósult meg. Hogy miért, azt kizárólag saját magunknak köszönhetjük.”

– húzta alá a felvidéki politikus. Gyimesi György bejegyzésében elmondta, hogy az elmúlt időszakban azért illette többször kritikával a Magyar Szövetségen belül kialakult viszonyokat, hogy változás történjen a pártban. Beszélt az elnökségen belüli súrlódásokról és a helyi szervezetek elkényelmesedéséről, amelyek célja mindössze a pozíciószerzés, miközben a párt egy helyben toporog.

Hírdetés

„Hiányzik az innováció, a tanulás, önmagunk képzése. Szomorúan kellett tapasztalnom, hogy a Magyar Szövetségből mára kiveszett a vágy, az eltökéltség, a kitartás az országos szintű politizálás iránt. Tisztelet a kivételeknek, mert azért szerencsére ilyen is akad. És nevezzük nevén azt is, hogy sokukat nem a közeg, hanem a pártvezetés keserítette el.”

– véli Gyimesi. Szavai szerint a párt a karakán vélemény-nyilvánítás helyett gyakran inkább a hallgatást választotta, abban „a hitben ringatva magát, hogy a magyarok úgyis rá szavaznak”. Arról is beszélt, hogy a párt politikusainak „nagy többsége akkor mozdul csak meg, ha pozíciószerzés lehetősége áll fenn”, hozzátéve:

„A nagypolitikában az ilyesmi megbosszulja magát. A konkurencia pedig figyel, résen van. A választó pedig választ.”

Gyimesi György bejegyzése végén kiemelte, hogy mind a négy pártelnöki jelölttel képes az együttműködésre, ám ami még fontosabb, hogy a magyar közösség továbbra is számíthat rá, mint ahogy jómaga is számít mindenkire, aki jószándékkal, elkötelezettséggel a közösség érdekében kíván dolgozni.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »