Hezbollah: Mártírhalált halt Nasrallah

Hezbollah: Mártírhalált halt Nasrallah

2024. 09. 28.

A libanoni Hezbollah hazafias mozgalom bejelentette, hogy hogy vezetője Hassan Nasrallah mártírhalált halt.

Az utóbbi két napon számos találgatás látott napvilágot arró, hogy Nasrallah meghalt e a Bejrútot ért cionista légitámadás során.

A libanoni fővárosra pénteken több tucat tonnányi robbanóanyagot dobott a cionista rezsim légiereje. A támadásnak több száz civil áldozata volt, mellyel a cionisták által meggyilkolt libanoni civilek száma átlépte a 700 főt. Helyi források szerint 85 bombát dobtak le a Hezbollah paracsnoki központjára.

Hírdetés

A libanoni mozgalmat ideiglenesen Hasem Safi Al-Din vette át. Al-Din 1964-ben született Dél-Libanonban alapítója volt a Hezbollah mozgalomnak majd második számú vezetője lett Nasrallah után. Tanulmányait Qaumban és Najafban folytatta. A Libanoni mozgalom háttérembere volt az elmúlt évtizedekben. A stratégiai és titkos ügyek Al-Din kezében volt.

A terrortámadás után Izrael ezért elrendelte nagykövetségeinek biztonsági szintjének megemelését az egész világon. Daniel Hagari az izraeli hadsereg szóvivője sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Izrael a következő időszakban folytatja támadásait libanoni célpontok ellen és nem csak védelmi hadműveletek fog végrehajtani hanem támadásokat is intézhet Szíria, Irak és akár Irán ellen is.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »