Magyar–portugál: hősies helytállás, de a végét nem bírtuk

Magyar–portugál: hősies helytállás, de a végét nem bírtuk

Az Európa-bajnoki címvédő fölénye ellenére 83 percig 0-0-ra állt a magyar válogatott a portugálok ellen. Igaz, a mieink nem túlzottan voltak veszélyesek a kapura, de szerencsére a védelmünk Willi Orbán és Fola Attila vezényletével állta a sarat. Ha pedig ők nem, akkor a kapuban Gulácsi Péter mutatott be bravúrt. Hozzá kell tenni, nem törte fel a háló a hátunkat, de a portugál mezőnyfölény nyomasztó volt, amit erősített, hogy a mieink sokszor a tizenhatos előterében adták el a labdát.

Az első kapuralövésünk az első félidő derekén volt, amikor Szalai Ádám fejelhetett, de Ruí Patricio könnyen védett.

A második félidő is portugál helyzettel indult, de Gulácsi ismét a helyén volt. Később a mieink feljöttek, lövésekig is eljutottunk, de ordító helyzetünk sajnos nem volt.

A 79. perben azután húsz másodpercig boldognak érezhette magát Magyarország: a csereként beállt Schön Szabolcs iramodott meg a jobbszélen, egy csel után a rövid alsó sarokba lőtt, és felrobbant a stadion (és a Műjégen levő fanzone is). Sajnos a magyar fiú azonban lesről indult.

Hírdetés

A 83. percben azután visszaütött az öt évvel ezelőtti „pattanjon meg”: Rafa Silva tizenötről lőtt, és valószínűleg Gulácsi védett volna, de a lövés Willi Orbán sarkán gellert kapva a bal alsó sarokba gurult (0-1).

A gól után a mieink mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, de emiatt hátul kinyíltunk, egy kiugratást pedig Willi Orbán csak lerántással tudott megállítani. A megítélt tizenegyest Cristiano Ronaldo a 87. percben a jobbra mozduló Gulácsi mellett balra lőtte (0-2).

A végén, a 93. percben még Ronaldo megmutatta azt is, miért klasszis: jobbról becselezte magát, elfektette Gulácsit, és az üres kapuba gurított (0-3).

Összességében a mieink tisztességgel helyt álltak a sokkal jobb játékerők képviselő címvédővel szemben, de ez sajnos pontot nem ért. Vastapsot viszont igen!

A magyar válogatott legközelebb a világbajnoki címvédő franciákkal játszik szombaton délután 3 órakor a Puskás Arénában.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »