Magyar Levente: Kárpátalja és Ukrajna nem marad segítség nélkül

Magyar Levente: Kárpátalja és Ukrajna nem marad segítség nélkül

Magyarország folytatja Ukrajna és azon belül Kárpátalja humanitárius, szociális és gazdasági támogatását – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Ungváron, a Kárpátalja kormányzójával folytatott megbeszélésén.

– közölte a politikus.

A felek áttekintették Magyarország segélypolitikáját Kárpátalja vonatkozásában. A segítséget megköszönve Viktor Mikita kormányzó kiemelte a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat folyamatos, jól szervezett támogatását, amelynek révén csak Kárpátalján 250 olyan intézményt segített, amely belső menekülteket fogad be és lát el.

„Felszabadítjuk azokat a kapacitásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy az itt feltorlódott ukrán gabona Magyarország felé elhagyhassa Ukrajnát, és a világpiacokra jusson” – fogalmazott az államtitkár.

Hírdetés

Ehhez Magyarországnak rövid időn belül jelentős fejlesztéseket kell megvalósítania, amelynek ütemtervét egyeztetik Kárpátalja vezetőivel – mondta.

„Ez a munka elvezethet oda, hogy Magyarország az egyik legfontosabb folyosója lesz az ukrajnai gabonának a világ felé” – tette hozzá Magyar Levente.

A tervek szerint lvivi és kijevi tárgyalásain Magyar Levente gyakorlati kérdéseket vitat meg ukrán partnereivel, valamint – ahogy fogalmazott – „fontos bejelentések várhatók a Kijev környéki újjáépítések kapcsán”, amelyekből Magyarország is kiveszi a részét.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »